Despre comuna Ciumani Stațiune turistică de interes local

Comuna Ciumani este situată în Ardeal, într-o zonă muntoasă în partea nordică a Ținutului Secuiesc, respectiv, la 11 km de municipiul Gheorgheni și la 37 de km de stațiunea Lacu Roșu, aparținând administrativ de județul Harghita.

Localitatea se întinde pe ambele maluri ale râului Mureș, la poalele muntelui Delhegy, care leagă Munții Harghitei de Munții Gurgheului, cu acces din drumul european E578.

Zona montană cu peisaje pitorești și cu poteci pentru excursii pe jos, întinse păduri de brazi, aerul curat, pâraiele grabnice cu apă cristalină, vegetația și fauna bogată, izvoarele minerale, baia minerală, heleșteie, monumente istorice și culturale, pensiunile, restaurantele, căsuțele de lemn din munte, arhitectura populară tradițională, etc.- sunt principalele atracții prin care se remarcă zona. Posibilitățile de vânătoare și pescuit, pârtia de schi, patinoarul, sunt elemente de bază ale recreației și odihnei de calitate. Clima din Ciumani este temperat-continentală, iar o particularitate a locului este faptul că se învecinează cu localitatea Joseni, unde se înregistrează unele dintre cele mai joase temperaturi de iarnă de pe teritoriul țării.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support