Sport și aventură

Traseu drumeție

Vârful Amza

  • Nivel de dificultate ușoară spre medie
  • Durata 8 ore
  • Lungime: 12 km

Începe la o distanță de pârtia de schi Veresvirag (814 m) spre sud-est, continuând traseul Vârful Amza (1694) poate fi atins printr-o urcare, de unde se află Belvedere Veresvirag, care oferă o priveliște superbă asupra munților din jur.

Stânca cetății

  • Nivel de dificultate: ușoară spre medie
  • Durata: 6 ore (dus-întors)
  • Lungime: 9,6 km (dus-întors)

Tura începe de la o distanță de 900 m dintr-o intersecție spre munți către sud-est, peste 300 m drumul se împarte în doi:

  • spre dreapta putem ajunge la Stânca Cetății din partea abruptă
  • iar spre stânga ajungem dinspre Dealul Bagolykő

Varkove - Csiki Istvan terkepe

 

 

Trasee educaționale

  • Kispataki

Echitație

Ture călare

Programele se desfășoară prin parcurgerea pe drumuri forestiere și pășuni, pe parcursul mai multor zile, a unor zone de interes turistic deosebit. 

Echitația este unul din sporturile care atrag și sunt deosebit de apreciate.

Centrul de echitație "Domokos Árpád" aferă atât cursuri de inițiere în practica călăriei cât și circuite călare în natură.

Plimbare cu căruță

Plimbare cu căruță

Plimbare cu tractor

Paintball

Parc de aventură

Parc educațional

Parcul tematic educativ Veresvirág-Ciumani este situat în zona turistică Veresvirág în comuna Ciumani, lângă pensiunea și pârtia de schii Veresvirág și a fost înființat în octombrie 2020 de către Asociația Silvicultură- Vânătoare-Erdeszeti-Vadaszati Egyesulet din Ciumani. Scopul parcului tematic este, de a muta tinerii din zona lor de confort plina cu calculatoare și cu smartfonuri spre natură. Tinerii cei care doresc să învețe despre natură, au posibilitate de a introduce în frumusețile naturii prin sarcini educative existente în parcul educativ. Parcul este ideal atât pentru copii, cât și pentru părintii lor. Componentele parcului tematic includ 5 tablouri educative despre natura, lumea animalelor, despre reciclare și despre refolosirea deșeurilor comunale, 5 tablouri cu jocuri interactive pentru copii, un perete de alpinism combinat, un leagăn cu disc tirolez de 30 de metri și 5 masă cu bancuri. Folosirea parcului educativ este gratuite pentru toți dragii noștri vizitatori. Conducerea asociației întâmpină cu căldură pe toți dragii vizitatori ai parcului. Le dorim tuturor distracție și învățare reușită.

Piscină

Complex Turistic Bege Resort

Pentru iubitorii de înot, avem o piscină acoperită de 15 m lungime, cu adâncime de 1,50 m, cu temperatura apei, menținută constant la 28-30 grade.

Pensiunea Ozon Turist
Atracţia principală o reprezintă piscina acoperită, însorită, cu temperatura apei menținută prin sistem automatizat permanent la 28 grade C, cu suprafață tensionată unde şi copii mici se simt foarte bine. Indiferent de anotimp o aventură aparte reprezintă scăldatul în apa călduţă a pârâului de munte cu apă cristalină. Piscina are o lăţime de 5 metri şi o lungime de 13,5 metri, cu o adâncime variabilă de la 1,50 metri la 1,70 metri. Pentru a menţine apa curată, piscina dispune de un sistem de filtrare şi circulaţie. Prin mişcarea circulară a apei se asigură curăţarea integrală a piscinei. Indiferent de anotimp, temperatura mediului ambiant este păstrată constant (la o temperatură foarte plăcută).

ozon

Baroti

Baie de apă minerală

A fost construită în 2008 prin clacă în care au participat: Administrația Locală Ciumani, Asociația Ținutului Secuiesc Verde și tinerii locali. Baia are un diametru de 6 metri iar adâncimea apei minerale este variabilă în genral cu o adâncime de aprox. un metru.

Baia de apă minerală, șura de evenimente și saună

Patinaj și hochei

Sanie trase de câini

Indiferent de condițiile de zăpadă nefavorabile, nu afectează pe câini pentru că deja există o altă formă, îmbogățită de experiențe noi, dar la fel de entuziasmat.Când iernile înzăpezite acoperă peisajul, huskii premiați europeni așteaptă, de asemenea, cu nerăbdare să concureze. Este o formă unică de sporturi de iarnă în zona noastră, care poate fi încercată și de iubitorii de sporturi de iarnă.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support