Produse locale
Supă "Pojéka"
Igrediente:
- 0,5 kg carne de porc
- 0,5 kg carne de porc afumată (ciolan sau costiță)
- o ceapă albă
- o rădăcină de pătrunjel
- 2-3 morcovi
- 12 buc. de prune uscate
- 2 linguri de făină albă
- 2-3 buc. frunze de dafin
- boia, sare, piper
- untură
Pentru tăieți:
- 10 dkg făină
- 1 ouă
- untură
- sare
- bicarbonat de sodiu
Preparare:
Tăiem mărunk carnea și prăjum în untură până se albește un pic. Peste carne adaugăm toate zarzavaturile tocate în cubulețe, lăsăm aprox. 10 min., după care adaugăm apă caldă. După ce am comlpetat cu apă, punem carnea afumată (tăiată mărunt) și frunzele de dafin.
Înainte să se termină fierberea cu 10 minute adaugăm prunele uscate care anterior am pus în apă.
Prepararea tăiței:
Din ingrediente facem un aluat tare, întindem aprox. un cm și cu o formă rotundă facem tăieți. Prăjim într-o tigaie cu puțină untură.